Technologie ontmoet vakmanschap

Wij zijn de enige ter wereld die uw hersenen kunnen vereeuwigen als uniek kunstobject. Het proces is een samensmelting van moderne en eeuwen oude technieken.

Stap 1. Bestelling plaatsen

U plaatst een bestelling via onze website en ontvangt vrijblijvend een informatiepakket. Hierin treft u, naast uitegebreide informatie over het proces, twee formulieren aan: de MRI-checklist en de Toestemmingsverklaring en opdrachtbevestiging. Nadat u deze formulieren heeft gelezen, ondertekend en geretourneerd, is de opdracht officieel bevestigd en gaan we van start.

MRI-checklist

Op basis van de MRI-checklist beoordelen wij of u een MRI-scan mag ondergaan. Een MRI-scan klinkt spannend, maar is erg veilig en niet schadelijk voor de gezondheid. Om risico's uit te sluiten, moet u wel aan de MRI-checklist voldoen. De MRI-scanner is een sterke magneet, wat betekent dat iemand met bijvoorbeeld een pacemaker geen MRI-scan mag ondergaan. Heeft u stalen pinnen of schroeven in uw lichaam vanwege een (oude) botbreuk? Dan is dat geen probleem, aangezien dat vaak uit chirurgisch staal is vervadigd en geen magnetische eigenschappen heeft. Twijfelt u of u in de MRI-scanner mag? Neem dan contact met ons op.

Toestemmingsverklaring en opdrachtbevestiging

U dient de toestemmingsverklaring te ondertekenen, waarmee u aangeeft kennis te hebben vernomen van, en akkoord te gaan met, een aantal belangrijke zaken. Het meest belangrijke punt is de kans op toevalsbevindingen. De radioloog bekijkt uw MRI-scan en kan hierbij onvoorziene en onverwachte afwijkingen waarnemen. Dit wordt een toevalsbevinding genoemd. Indien deze toevalsbevinding medisch-relevante gevolgen heeft voor uw gezondheid wordt er door de arts contact opgenomen met uw huisarts. Met het ondertekenen van de toestemmingsverklaring geeft u aan zich hiervan bewust te zijn, alsook van de mogelijke gevolgen. Let op: er vindt geen uitgebreide diagnostische verslaglegging plaats door de radioloog en ook lang niet alle mogelijke toevalsbevindingen zijn te zien op de MRI-scan die wordt gemaakt.

Stap 2. MRI-scan maken

Het MRI Centrum (www.mricentrum.nl) maakt de MRI-scan. Zij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen op een moment dat voor u goed uitkomt (overdag of in de avond). U kunt terecht in: Amsterdam, Breda, Den Bosch, Ede, Eindhoven, Groningen, Rijswijk, Rotterdam en Utrecht.

De MRI-beelden zijn uw eigendom en krijgt u mee op cd-rom na het maken van de MRI-scan. Via de retourenvelop die bij het informatiepakket zit, stuurt u ons de cd-rom toe. Wij kopiƫren de benodigde bestanden en sturen de cd-rom weer terug.

Meer informatie over het ondergaan van een MRI-scan


Stap 3. Kunstwerk creëren

Save the best for last: door de nieuwste technieken en eeuwenoude ambacht te combineren, creëren we een bronzen replica van uw hersenen.

Digitaal 3D-model

We zetten de MRI-scan om naar een digitaal 3D-model. De oneffenheden worden met de hand weggewerkt door 'digitaal te beeldhouwen'.

3D-printen

Het digitale 3D-model wordt geprint en onderworpen aan grondige nabewerking, zoals het verwijderen van overtollig plastic en schuren. Deze print vorm de basis van de mal voor het bronsgieten.

Mal maken en bronsgieten

Voor iedere klant wordt er een unieke mal gemaakt op basis van de 3D-print. Deze mal wordt gebruikt om het brons te gieten middels de verlorenwasmethode.

Afwerking bronzen beeld

Het bronzen beeld wordt afgewerkt. Dit bestaat standaard uit het polijsten van het oppervlak, maar kan ook naar uw wensen, zoals het vergulden met 14 karaat goud. Er zijn veel mogelijkheden, dus vraag hier gerust naar.

Sokkel

De sokkel wordt ook op maat gemaakt en bestaat uit een metalen plaat met pin. Op het eindstuk van de pin rusten uw hersenen, zodat u ze eraf kan tillen en daadwerkelijk in uw handen kunt vasthouden. De sokkel wordt standaard in mat zwart gespoten, maar andere materialen en kleuren zijn ook mogelijk.

Kwaliteitscontrole en verzenden

We voeren de laatste kwaliteitscontrole uit en leveren het kunstwerk persoonlijk af bij u op locatie.

U moet rekenen op een productietijd van ongeveer 16 tot 20 weken.

Privacy

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Daarom gaan wij voorzichtig met uw gegevens om. Uw gegevens worden gepseudonimiseerd en beveiligd opgeslagen via een unieke identificatiecode. De bronsgieter weet niet van wie de 3D-print is, tenzij u een naam op de sokkel wilt hebben.

Nadat het kunstwerk is opgeleverd en de laatste factuur is voldaan, verwijderen wij alle niet-noodzakelijke bestanden en documenten (MRI-checklist, MRI-scan die wij gekopieerd hebben en het digitale en fysieke 3D-model). Meer informatie over privacy vindt u in ons Privacy Reglement. Voor vragen omtrent privacy kunt u altijd contact met ons opnemen.